bluehatch.jpg
 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 27/9/2010
28/09/2010

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Συζήτησε το θέμα της επιχειρούμενης μεταφοράς Διευθύνσεων Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης από την έδρα του, το Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες έντονα την τοπική κοινωνία και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επειδή οι επιπτώσεις από την επιχειρούμενη αποψίλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη συρρίκνωσή του στο Ρέθυμνο θα είναι ολέθριες για το Νομό, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την διοργάνωση επείγουσας ανοικτής σύσκεψης, στην οποία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και οι τοπικοί Βουλευτές, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης προκειμένου να συντονισθούν οι ενέργειες για την αποτροπή της επιχειρούμενης αποψίλωσης των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και της απαξίωσής του.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 9:00 π.μ., στα γραφεία του Επιμελητηρίου μας.

2.- Συζήτησε τα φαινόμενα αδιέξοδου και ασφυξίας, στα οποία έχει περιέλθει η τοπική αγορά, λόγω της, για περισσότερο από δεκαπέντε ημέρες, συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταφορέων, μεσούσης της τουριστικής περιόδου και αμέσως μετά το τέλος των διακοπών του Αυγούστου για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις των Αθηνών, στη διάρκεια των οποίων δεν πραγματοποιούνταν ανεφοδιασμός της αγοράς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Νομός μας στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά και, επιπλέον, δεν διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, έχουν προκαλέσει έμφραγμα στην αγορά με καθημερινά αυξανόμενες τις ελλείψεις εμπορευμάτων και πρώτων υλών. Τις ελλείψεις της αγοράς σε εμπορεύματα επιτείνει το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και, συγχρόνως, την ανάγκη νέων παραλαβών των εμπορικών καταστημάτων σε ενδύματα και υποδήματα χειμερινής περιόδου. Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τις ρήτρες των συμβολαίων τους και ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και οι καταναλωτές τις ελλείψεις στις καθημερινές τους ανάγκες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, απευθύνει ύστατη έκκληση στους μεταφορείς, με αίσθημα ευθύνης, αναλογιζόμενοι τις καταστροφικές συνέπειες της συνεχιζόμενης απεργίας τους για την οικονομία του τόπου και τη δυσφήμιση, που αυτή προκαλεί, στον τουρισμό του, να αναστείλουν για εύλογο χρονικό διάστημα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ώστε να μπορέσει η αγορά να συνέλθει από τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων οδηγεί όχι μόνο στην οικονομική εξαθλίωση των επιχειρήσεων, την ταλαιπωρία των καταναλωτών, αλλά και την ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της χώρας και των επιχειρήσεών της διεθνώς.

3.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο δίκτυο του Παρατηρητηρίου Euracademy/e-rutainet, ενός οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί που παρέχουν εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση (e-learning). Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο Παρατηρητήριο, η οποία σημειωτέον δεν συνεπάγεται την οικονομική του επιβάρυνση, θα του εξασφαλίσει άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα των ερευνών και των προϊόντων του Παρατηρητηρίου, άμεση χρήση του εργαλείου εξοικείωσης με την ηλεκτρονική μάθηση κ.α.

4.- Υπέδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Υπαιθρίου Εμπορίου του Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Στυλιανός Γαβαλάς, τακτικός, β) Ευάγγελος Μανιουδάκης, αναπληρωματικός.

5.- Υπέδειξε τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή Βράβευσης Περιπτέρων της 9ης Πανελλήνιας Έκθεσης ΚΡΗΤΗ 2010, ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Όθωνας Χριστουλάκης, ως αναπληρωματικός.

6.- Ενέκρινε τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την προσεχή περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στην πόλη του Ρεθύμνου και στην ενδοχώρα του Νομού, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου.
Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων αυτών ανέρχεται στο ποσό των 16.000,00 ευρώ (δέκα έξι χιλιάδες) και θα καταβληθεί εξολοκλήρου από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος, μιας εορταστικής ατμόσφαιρας που θα κάνει ελκυστικό τον περίπατο στις βιτρίνες των καταστημάτων και θα τονώσει την αγορά, σε μια περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης.

7.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου με το ποσό των 5.000,00 ευρώ (πέντε χιλιάδες), για συμμετοχή στα έξοδα έρευνας αγοράς που θα πραγματοποιήσει με θέμα: «Η καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών του νέου δήμου Ρεθύμνου».

8.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Κέντρου Πρόληψης κατά Ναρκωτικών Ν. Ρεθύμνης, ως συνδρομή έτους 2010, με το ποσό των 3.000 ευρώ (τρεις χιλιάδες).

9.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το ποσό των 1.000,00 ευρώ (χίλια), για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του 6ου Παγκρήτιου Συνεδρίου του που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στις 23-24/10/2010.

10.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου με το ποσό των 1.000,00 ευρώ (χίλια) για συμμετοχή στα έξοδα έκθεσης που διοργανώνει στο Ρέθυμνο στις 4-9/10/2010 με στόχο τη δημιουργία οδικής συμπεριφοράς.

11.- Ενέκρινε την επιχορήγηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων και την Προώθηση της Οδικής Ασφάλειας με το ποσό των 300,00 ευρώ (τριακόσια) για κάλυψη των εξόδων εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Ρέθυμνο στις 29/8/2010 με θέμα: «Μετά το τροχαίο ατύχημα».

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες