reth_night.jpg
 

 

 

 

8ο ΠΑΓΚΡΗΡΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
2/4/2019

Γερές βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία έθεσε για μια ακόμη χρονιά το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Στη φετινή 8η διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15.000 συναντήσεις παραγωγών αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων  προιόντων απ΄ όλη την Κρήτη  με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής, στη διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ο θεσμός επεκτάθηκε φέτος για πρώτη φορά και στον βιοτεχνικό τομέα  με τη συμμετοχή και βιοτεχνών/επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό (σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ).

Στο φετινό, 8ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ έχουν δηλώσει συμμετοχή 215 παραγωγοί/μεταποιητές και βιοτέχνες, 148 ξενοδοχεία και 14 δίκτυα διανομής.

«Για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε πριν από 8 χρόνια ήταν απολύτως αναγκαία και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον του θεσμού. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα κρητικά προϊόντα έχουν μεγάλη αξία, αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και ενδυναμώνουν την παρουσία της Κρήτης στη διεθνή αγορά» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, δηλώνοντας απολύτως ικανοποιημένος από τη φετινή διοργάνωση.

 «Είναι ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός και αυτό αποδεικνύεται από την αυξημένη συμμετοχή κάθε χρόνο. Έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι η κοινή προσπάθεια θα φέρει και άλλα σημαντικά αποτελέσματα και προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση ακόμη πιο αποτελεσματική» υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Γιακουμάκης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

 «Πολλά ξενοδοχεία έχουν καθιερώσει κρητικές «γωνιές» ακόμη και εστιατόρια με αποκλειστικά κρητική κουζίνα, καθώς οι επισκέπτες γνωρίζουν πλέον τη κρητική διατροφή και την αναζητούν. Το φόρουμ ενισχύει αυτή την προσπάθεια και βοηθάει στην επέκτασή της» ανέφερε ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης , τη συνεργασία των ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, της Παγκρήτιας  Τράπεζας και άλλων φορέων.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης που συμμετείχαν στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων είναι οι ακόλουθες:

 

Α/Α        ΕΠΩΝΥΜΙΑ         -  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

1              CANDIA CROP - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ

2              CRETANTHOS - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

3              GEA CRETA S.A. - ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

4              ΑΦΟΙ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ ΟΕ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

5              ΒΕΝΙΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ

6              ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΑΚΗΣ Ε ΝΙΚΟΣ - ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΑΚΗ  - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

7              ΕΥΟΣΜΟΣ Α.Ε. ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ

8              ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΕ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

9              ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ ΕΝ. & ΣΙΑ ΟΕ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ

10           ΛΑΔΑΚΗΣ ΑΕ - ΑΥΓΑ

11           ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΚΡΟΝ - ΜΕΛΙ

12           ΛΑΤΖΙΜΑΣ  - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

13           ΜΑΝΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΑΕ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

14           ΜΥΣΤΡΑΚΗ Ι ΥΙΟΙ Ο.Ε.-  ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

15           ΠΛΕΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ATHOS WORKSHOP -ΧΕΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ

16           ΧΟΧΛΙΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (ESCARGOT DE CRETE)- ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες