reth_limani_old.jpg
 

 

 

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
12/4/2016


Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου ξεκινούν τα απευθείας δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ από το Ρέθυμνο για το αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» και αντίστροφα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που από το 2013, δηλαδή εδώ και τρία χρόνια, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για να εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη σύνδεση του Ρεθύμνου με τον αερολιμένα του γειτονικού νομού.
 
Με πρόσφατη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαρακή, δίνεται μια μόνιμη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που επί σειρά ετών απασχολεί τον νομό, ικανοποιώντας την πολυετή διεκδίκηση της Αντιπεριφέρειας και του Επιμελητηρίου, που σε πολλαπλές επιστολές του προς όλους τους αρμοδίους φορείς είχαν επισημάνει τις σοβαρές επιπτώσεις, που η απουσία σύνδεσης του Ρεθύμνου με το αεροδρόμιο είχε για τον νομό, σημειώνοντας από τη μια την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι ταξιδιώτες που αναγκάζονταν να πάρουν ταξί ή το ΙΧ που σε πολλές περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα η διαδρομή τους από τα Χανιά στο Ρέθυμνο και αντίστροφα να είναι ακριβότερη από την ίδια την πτήση τους. Πριν δυο χρόνια το αίτημα έγινε δεκτό και δρομολογήθηκαν λεωφορεία, όμως το εγχείρημα δεν θεωρήθηκε επιτυχημένο λόγω των μη συχνών δρομολογίων που δεν εξυπηρετούσαν το επιβατικό κοινό το οποίο υφίστατο ταλαιπωρία, αφού αναγκαζόταν να περιμένει αρκετό χρόνο προκειμένου να συνδυάσει τα δρομολόγια των λεωφορείων με αυτά των πτήσεων.
 
Το πρόβλημα αυτό λύνεται πλέον, αφού τα λεωφορεία δρομολογούνται με βάση τον προγραμματισμό των πτήσεων εσωτερικού και δεν αφορούν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά όλο τον χρόνο.
 
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, η αντιπεριερειάρχης Ρεθύμνου αλλά και ο α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια και τονίζοντας πως η δρομολόγηση των λεωφορείων θα συμβάλλει σημαντικά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, τόσο των ντόπιων όσο και των φοιτητών, αλλά και των επισκεπτών του Ρεθύμνου.
 
Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις της η Μαρία Λιονή, τόνισε: «Μία διεκδίκηση που έχει ξεκινήσει από την Π.Ε Ρεθύμνου και από το ΕΒΕ από τον Μάιο του 2013 και αφορά την απευθείας και άμεση διασύνδεση του νομού μας με το αεροδρόμιο των Χανίων, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι επιτέλους είχε ευχάριστη κατάληξη με τη συνδρομή και των αρμόδιων φορέων των Χανίων και κυρίως με την καθοριστική συμβολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε γι' αυτό, καθώς ήταν πάντα θετικός σε αυτή την κατεύθυνση.
 
Η απευθείας διασύνδεση του νομού μας με το αεροδρόμιο των Χανίων, θα δώσει τη δεινότητα στον πληθυσμό μας που ανέρχεται σε 85.000 κόσμου αλλά και οι επιπλέον 8.000 περίπου φοιτητές που θα έχουν εύκολη, γρήγορη και οικονομική πρόσβαση στο νομό μας. Από 29-3-16 υπεγράφη από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών των Χανίων και τον αντιπεριφερειάρχη η απόφαση που επιτρέπει στο ΚΤΕΛ την απευθείας διασύνδεσή του από το αεροδρόμιο στο Ρέθυμνο και σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ, του οποίου η συνεργασία ήταν άψογη για όλες τις εσωτερικές πτήσεις για όλες τις αεροπορικές εταιρείες (Ryanair, Aegaan) θα υπάρχει δρομολόγιο από το ΚΤΕΛ μέσω Σούδας στο αεροδρόμιο».
 
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΡ Μανόλης Ψαρουδάκης, υποστήριξε: «Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να μπορέσουν οι Ρεθεμνιώτες με ασφάλεια και οικονομικά να μεταφέρονται στο αεροδρόμιο των Χανίων. Το οφείλαμε αυτό στους Ρεθεμνιώτες, στους επισκέπτες μας, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οφείλαμε στα παιδιά των Ρεθεμνιωτών που σπουδάζουν εκτός, το οφείλαμε στους ετεροδημότες.
 
Τα δρομολόγια εκτός του ότι συμφέρουν οικονομικά αποσυμφορίζουν, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τον ΒΟΑΚ, που είναι ούτως ή άλλως προβληματικός και σε κάθε περίπτωση καθιστά το αεροδρόμιο των Χανίων πρώτη επιλογή του Ρεθεμνιώτη από τη μια και από την άλλη του εξασφαλίζει ασφαλή μεταφορά στο αεροδρόμιο.
 
Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και από το πρώτο έγγραφο στις 23 Μαΐου του 2013, που απευθυνόταν σε αρκετούς φορείς, η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, το πήρε πάνω της όλο αυτό το διάστημα και στη δεύτερη φάση θετικά ανταποκρίθηκε και το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης.
 
Ελπίζουμε αυτή η γραμμή να δημιουργήσει επιπρόσθετες συνθήκες, ώστε να αυξηθούν και οι επισκέπτες μας την υπόλοιπη περίοδο», ενώ αναφερόμενος στην εξοικονόμηση χρημάτων ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε: «Κατά μέσο όρο μια μετακίνηση στο αεροδρόμιο των Χανίων με ιδιωτικό ΙΧ απαιτεί κατά μέσο όρο 25 ευρώ και από 4-7 ευρώ την ημέρα για την στάθμευσή του, ενώ με το λεωφορείο το εισιτήριο στοιχίζει 8 ευρώ».

 
Τα δρομολόγια των λεωφορείων
 
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια που καθορίστηκαν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, έχουν ως εξής:
 
Ρέθυμνο-Σούδα-Αεροδρόμιο Χανίων: 04:30-07:00-16:00- 18:45
 
Αεροδρόμιο Χανίων -Σούδα-Ρέθυμνο: 09:45-18:30-22:00
 
Τιμή εισιτηρίου:8 ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια που ξεκινούν την επομένη Δευτέρα 18 Απριλίου, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΚΤΕΛ, θα τροποποιούνται ανάλογα με τα προγράμματα των πτήσεων σε συνεργασία με τον Αερολιμένα Χανίων. Σας γνωρίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν επιπλέον τακτικά δρομολόγια με ανταπόκριση μέσω Χανίων. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται έγκαιρα πριν την πτήση για τις αναχωρήσεις των λεωφορείων στο e-ktel.com ή στο τηλέφωνο 2831022212.
Ρεπορτάζ: Ελπίδα Αριστείδου, εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες