reth_limani_old.jpg
 

 

 

 

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
4/7/2013


ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην 2η Γιορτή Κρητικής Διατροφής
• Σεμινάρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων και γευσιγνωσία κρητικών συνταγών και κρασιών
από την εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Την Παρασκευή ξεκινά στο Ρέθυμνο η 2η Γιορτή Κρητικής Διατροφής που διοργανώνεται από την Αντιπεριφέρεια, το Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που βασίζεται στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αναδείξουν τους καρπούς της Κρητικής γης αλλά και να τονώσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Μια γιορτή που εκτός από τα 27 περίπτερα με τοπικά προϊόντα περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είναι η παρασκευή και το μαγείρεμα κρητικών προϊόντων, μάθημα παρασκευής ψωμιού με προζύμι και παρουσίαση παλιών ποικιλιών σπόρων αλλά και τους τρόπους διατήρησής τους.

Η κρητική παραδοσιακή μουσική αλλά και καλλιτέχνες από την υπόλοιπη χώρα θα πλαισιώσουν την Γιορτή Κρητικής Διατροφής από αύριο Παρασκευή και για οχτώ ολόκληρες ημέρες ξετυλίγοντας τον πλούτο και τα μυστικά της κρητικής παράδοσης.

Για οχτώ ημέρες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που θα βρεθούν στο δημοτικό κήπο της πόλης θα μπορούν αν απολαύσουν και να δοκιμάσουν δωρεάν το κρητικό κρασί και ντόπια προϊόντα, να παρακολουθήσουν τον τρόπο παραγωγής τους και να διασκεδάσουν με τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.
Παράλληλα,τα παιδιά μέσα από ψυχαγωγικά προγράμματα θα μπορούν να γνωρίσουν μέσα από το παιγνίδι και τη μουσική το διατροφικό πλούτο του νησιού.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στην γιορτή αυτή που επιδιώκει να προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κρητική διατροφή.
Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ανέφερε: «Για 2η συνεχή χρονιά συνεχίζεται ο θεσμός της συνδιοργάνωσης της Γιορτής Κρητικής Διατροφής από την Περιφέρεια Κρήτης -Π.Ε Ρεθύμνης, το Δήμο και το Επιμελητήριο. Ο θεσμός αυτός έχει σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την Κρητική διατροφή που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο προϊόν. Στοχεύουμε στην προβολή και προώθηση των κρητικών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων σε συνδυασμό με πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουμε με το Δήμο Ρεθύμνης. Από πέρυσι ο θεσμός αυτός έτυχε της υποδοχής όλου του νομού, αλλά και των τουριστών επισκεπτών μας. Έχουμε σκοπό το θεσμό αυτό να τον συνεχίσουμε, να τον ενδυναμώσουμε να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο, αλλά και πιο ποιοτικό μαζί με δύο δυνατούς θεσμούς, όπως είναι ο Δήμος και το ΕΒΕΡ».

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, που για οχτώ ημέρες θα ταξιδέψει τους επισκέπτες της στα μονοπάτια της Κρητικής παράδοσης: «Λίγες ώρες, πριν την έναρξη της 2ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής, η οποία είναι το «παιδί» των γιορτών κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων, την οποία περιμένουν όλοι οι κρητικοί, οι Ρεθεμνιώτες αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι με πολύ χαρά. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, από το γραφείο Δημάρχου μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της υπηρεσίας πρασίνου, βρίσκονται σε προετοιμασίες. Οι εθελοντές μας είναι διασκορπισμένοι στα ξενοδοχεία, στην αγορά, στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ άλλοι από αυτούς ετοιμάζουν το χώρο που θα γίνονται εκδηλώσεις. Θα πρέπει να πούμε ότι από 5/7 έως 12/7 θα περιμένουν εκτός από τους παραγωγούς με τα προϊόντα και τους καλλιτέχνες με δρώμενα πάσης φύσεως, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες και βεβαίως κάθε βράδυ η παρέα καταλήγει με κρασί πιστοποιημένο από αμπελώνες ή αναψυκτικά στο κέντρο του κήπου. Πρωταγωνίστρια πάντα η Κρήτη. Από τις 9:00 Κρητικοί σύλλογοι με τους μαντιναδολόγους μας, οι οποίοι χιουμοριστικά ασχολούνται με θέματα των προϊόντων και των εκδηλώσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες από το Δημαρχείο από το Γραφείο Πολιτισμού, από το περίπτερό μας στους Τέσσερις Μάρτυρες, ενώ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι φέτος υπάρχει κάρτα διαρκείας για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων. Στην διάθεση των ενδιαφερομένων είναι και η ιστοσελίδα http://www.cretandietfestival.gr/el

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΡ Μανόλης Ψαρουδάκης ανέφερε: «Η συμμετοχή του ΕΒΕ στην διοργάνωση θέλει να σηματοδοτήσει ότι πιστεύουμε στο θεσμό αυτό, τον στηρίζουμε και θέλουμε να τον αναβαθμίσουμε. Θέλουμε αυτός ο θεσμός να αποτελεί κάθε χρόνο ένα παράθυρο τοπικών επιχειρήσεων στην εξωστρέφεια, ένα παράθυρο στην ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στον δημότη και τον επισκέπτη μας, αλλά και ένα παράθυρο στη νέα γενιά σε σχέση με τον τρόπο διατροφής και την ψυχαγωγία».

H υπεύθυνη των παράλληλων εκδηλώσεων της Γιορτής Κρητικής Διατροφής Κατερίνα Ξεκάλου είπε: «Καθημερινά θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν μια βιωματική σχέση με προϊόντα και τοπικές παραδόσεις. Θα επαναλάβουμε φέτος τη δημιουργία αληθινού ψωμιού με προζύμι και θα δούμε πως αυτό μπορούμε να το προσθέσουμε στην διατροφή μας. Θα δημιουργήσουμε μερέντα από χαρούπι και θα δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά και τις μαμάδες τους να γνωρίσουν το προϊόν που για κάποια χρόνια υπήρξε όχι μόνο πηγή πλούτου για το νησί, αλλά και υψηλής διατροφικής αξίας. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης μας υποστηρίζει σε διάφορες εκδηλώσεις, μας μαθαίνει να κάνουμε παραδοσιακά ζυμαρικά, μαρμελάδες από φραγκόσυκο και μας δείχνει την διατροφική αξία των προϊόντων που είναι μάλλον ξεχασμένα σήμερα. Παράλληλα, τα παιδιά μέσα από το παιγνίδι μαθαίνουν κανόνες για την υγιεινή διατροφή. Μαθαίνουν να φτιάχνουν σαπούνι, πιτούλες, ζυμαρικά και ψωμί. Ο στόχος ο δικός μας είναι μέσα από τη διασκέδαση, μέσα από το παιχνίδι να επανέλθουμε σε αξίες και διατροφικούς στόχους του παρελθόντος. Αυτό είναι που θα μας οδηγήσει και στο μέλλον».

Πρόγραμμα Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2013
Καθημερινά 19:00-23:00 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

19:30
Ομαδικά παιχνίδια και τραγούδια με θέμα φρούτα και λαχανικά. Αφήγηση παραμυθιού και δραματοποίηση. Ζωγραφική χαρακτική με oil pastel.
20:00
Εγκαίνια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2013

Τέλεση Αγιασμού από το Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο. Χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, τον δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Γιακουμάκη.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και η ενέργεια του Κρητικού Επιχειρηματικού Περιοδικού «Ην-Ων» που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός» και ομιλίες για την αρχαία κρητική διατροφή από ειδικούς.
21:00
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου και τον Τζανή Τζανιδάκη με το συγκρότημά του.
22:00
Συναυλία: «La Pasiόn»…Νίνα Λοτσάρη - Μιχάλης Νικολούδης - Γιώργος Φακανάς

Έθνικ, τζαζ, λυρισμός, θεατρικότητα μα πάνω απ’ όλα πάθος… για μουσική.
Τρεις καλλιτέχνες, μουσικοί, προσωπικότητες καταξιωμένες ο καθένας στον «χώρο» του, συναντώνται για πρώτη φορά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα εκρηκτικό σύνολο.
H Νίνα Λοτσάρη, o Μιχάλης Νικολούδης και ο Γιώργος Φακανάς, περπατούν σε έθνικ, τζαζ μονοπάτια συνδέοντας την Ανατολή με την Δύση, την Λατινική Αμερική με την Ευρώπη του μεσοπολέμου.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

19:30
Παιχνίδια αισθήσεων και κινητικά. Ζωγραφική στο σώμα (Body Painting).
Χειροτεχνία ομαδική με όγκο από γκοφρέ χαρτί.
20:00
Παρουσίαση Αμαριώτικης Κουζίνας με κέρασμα των επισκεπτών από τον Αγροτουριστικό πολυχώρο Πάνακρον.
Έκθεση τοπικών προϊόντων. Παραδοσιακή καντάδα στο Δημοτικό Κήπο από Αμαριώτες μερακλήδες.
21:00
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το κρητικό συγκρότημα Αρκάδι και τον Μπάμπη Αγγελάκη με το συγκρότημά του. Συμμετέχει ο πολιτιστικός σύλλογος Μέρωνα με καντάδες και τραγούδια της Κρήτης.
22:00
Συναυλία με το μουσικό σχήμα Pass a Tempo με έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Χριστουλάκη:ακορντεόν - τραγούδι, Δημήτρης Καζιάλες: κιθάρα - τραγούδι, Ελένη Περπιράκη: πιάνο - κρουστά, Χρυσός Καβούνης: κιθάρα.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

19:30
Μουσικοκινητικά παιχνίδια, καλωσόρισμα. Διαδραστικό πρόγραμμα για τις θαλάσσιες χελώνες από το σύλλογο Αρχελων
20:00 Χαρούπι: Η σοκολάτα της Κρήτης.
Βιωματική γνωριμία με τη χαρουπιά και τα προϊόντα της από τη Δέσποινα Μαθιουδάκη.
21:00
Παρασκευή και μαγείρεμα παραδοσιακών κρητικών ζυμαρικών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
21:30
Συναυλία με το Νίκο Συνολάκη και το συγκρότημά του, Κώστας Κορδατζάκης, λύρα, Γιώργος Χαλκιαδάκης, λαούτο.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

19:00
Χειροτεχνία - ζωγραφική με σφραγίδες από φρούτα. Αφήγηση παραμυθιού και απόδοσή του από τα παιδιά με ζωγραφική (ξυλομπογιές).
19:30
Θεατρική παράσταση «Νιάρα» από την ομάδα Hippo theater group

Η Νιάρα δεν ήταν μια τυχαία γάτα. Είχε βάσιμες υποψίες ότι οι πρόγονοί της ήταν σπουδαίοι...Η ομάδα HΙPPO αναμειγνύοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου, μουσικού βαριετέ, και ποικίλων άλλων εκφραστικών μέσων παρουσιάζει την ξέφρενη μουσική κωμωδία Νιάρα, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Νίκου Τσιώτσου. Θέμα η αυτογνωσία. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι - εκπαιδευτικό δράμα που εξερευνά το φαινόμενο του bullying (εκφοβισμός, βία από παιδί σε παιδί). Απευθύνεται σε ηλικίες από 4 χρονών και άνω.
20:30
Πρακτικό εποπτικό μάθημα για το αληθινό ψωμί από την κυρία Μαλάμω Μηλογιαννάκη.
Με αλεύρι ολικής άλεσης, φυσικής καλλιέργειας και φυσικό προζύμι που μαθαίνουμε να δημιουργούμε. Άνοιγμα φύλλου και ιδέες για υγιεινότερη μαγειρική. Κυρίες από τον Αγροτουριστικό πολυχώρο Πάνακρον δημιουργούν και προσφέρουν παραδοσιακές πίτες.
21:00
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο Ερωφίλη και τους Νίκο Σφακιανάκη και Μανώλη Σκουτέλη.
21:30
Συναυλία με τους Finale Project

Μουσικό οκταμελές σχήμα με αγάπη και μεράκι για την μουσική. Η ονομασία του προέρχεται από τον μουσικό όρο φινάλε και πρότζεκτ, που σημαίνει προβολή της παράστασης. Το είδος μουσικής που παίζουν απευθύνεται σε όλους μιας και τα ακούσματα που έχουν είναι ποπ και λαϊκή μουσική. Συντελεστές: Χριστόδουλος Παπαδάκης - τραγούδι και ιδρυτής, Κατερίνα Σακκα - τραγούδι, Λευτέρης Παπαδάκης - πλήκτρα, Μάνος Ναζλής -ντραμς, Αντρέας Κυριακόπουλος - κρουστά, Γιάννης Μαραγκουδάκης - μπάσο, Μαρία Αναγνωστοπούλου - σαξόφωνο, Μάνος Κουμιωτάκης - ηλ. κιθάρα, μπουζούκι.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

19:30
Βάφοντας τα ποτηράκια μας για το δικό μας σαπούνι… Παρουσίαση χειροποίητου σαπουνιού από την εταιρία Αρχοντική.
19:30
Μια μουσική διαδρομή στην Ευρώπη με βασικούς σταθμούς την Ισπανία και τη Γαλλία. Θα ακουστούν έργα για φλάουτο και άρπα των I. Albeniz, E. Granados, M. de Falla, C. Saint-Saens, M. Ravel, G. Bizet και E. Satie από τις Ειρήνη Βούζη και Ελένη Τσαουσάκη.
20:00
Κίνημα Πελίτη Ηρακλείου. Ντόπιοι σπόροι, σπορά και παραδοσιακή διατροφή. Παρουσίαση παλιών ποικιλιών από την κυρία Στέλλα Χατζηγεωργίου.
21:00
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνης με το Μανούσο Μανουσέλη και το συγκρότημά του.
21:30
Συναυλία με τα Σιγανά Ποτάμια.
Τα Σιγανά Ποτάμια είναι ένα μουσικό σύνολο φίλων από τα Χανιά. Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2009 και έκτοτε επιδιώκουν να μας μεταφέρουν σε ένα διαρκές πάρτι με ελληνική μουσική! Φαίνονται άκακοι και αθώοι αλλά... μόλις πατήσουν το πόδι τους στη σκηνή... η ευθύνη είναι όλη δική σας! Σύνθημά τους είναι: «Όταν λέμε live, εννοούμε LIVE!».
Τα Σιγανά Ποτάμια είναι: Φραντζεσκάκης Γιώργος - ακουστική κιθάρα, τραγούδι, Γιαννακάκης Γιάννης - πλήκτρα, τραγούδι, Κοντούδης Ηλίας - τύμπανα, Μαστραντωνάκης Κώστας - μπάσο, Σφηκάκης Στέλιος - ηλεκτρική κιθάρα.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

19:00 Γιόγκα για παιδιά. Τμήμα εκμάθησης γυμναστικής από τους «Ακροβάτες». Διοργάνωση «Πρότασις»
19:30
Μια μουσική διαδρομή στην Ευρώπη με βασικούς σταθμούς την Ισπανία και την Γαλλία. Θα ακουστούν έργα για φλάουτο και άρπα των I. Albeniz, E. Granados, M. de Falla, C. Saint-Saens, M. Ravel, G. Bizet και E. Satie με τις Ειρήνη Βούζη και Ελένη Τσαουσάκη.
20:00
Αρωματισμένο ελαιόλαδο στη διατροφική μας καθημερινότητα. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί αρωματισμένο λάδι με αρωματικά χόρτα, βότανα και μπαχαρικά για τα πιάτα της καθημερινής μας διατροφής από την Μαίρη Αλεξανδρίδου, διευθύντρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου.
21:00
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο οι Ρίζες της Κρήτης και τον Αλέξανδρο Παπαδάκη με το συγκρότημά του.
21:30
Συναυλία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον - Παναγιώτη Μαργαρη
Μία κορυφαία συνεργασία, σε ένα πρόγραμμα που δεν χρειάζεται συστάσεις!!! Μελωδία, ρυθμός, εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις, κιθαριστικά σόλο, Interactive visual show και όλες οι μεγάλες αγαπημένες επιτυχίες, του μοναδικού μας Λαυρέντη.
Δύο ώρες με συνεχείς εναλλαγές ηχοχρωμάτων και το κοινό στο ρόλο του ερμηνευτή! Ένα ρεσιτάλ φωνής-κιθάρας με τη συνοδεία τριών καταπληκτικών μουσικών και τις μοναδικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών! Η βραδιά από αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

19:30
Το Calcetto παρουσιάζει τραγούδια με την παιδική χορωδία του στον χώρο παιδικής δημιουργίας και αμέσως μετά κατασκευές με υλικά από τη φύση!!
19:30
«Odd Ensemble» μουσικό σχήμα με τους Σπύρο Ραπτάκη, τσέλο και Βαγγέλη Παπαδάκη, κλαρινέτο.
20:00
Φραγκοσυκιά: Ενδημικός κάκτος ή ευλογημένο φυτό; Η εταιρία GEA Creta προσφέρει διαδραστική γνωριμία με το φυτό και τα παράγωγά του. Την εκδήλωση στηρίζει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
21:00
ΣΕΔΗΚ: Ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης βραβεύει πιάτα μαγειρεμένα με ελαιόλαδο.
22:00
Συναυλία με τους «Σχολαρχαίους».
Οι Σχολαρχαίοι προσφέρουν χαρά, διασκέδαση αλλά και σκέψη και εγρήγορση με τη μουσική τους, μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές! Ήδη έχουν στο δυναμικό τους ένα δίσκο, με τον τίτλο «Είμαστε Ωραίοι». Το πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνει τραγούδια έντεχνου, καλού λαϊκού και ρεμπέτικου ύφους. Μέλη του συγκροτήματος είναι: Πέτρος Παπαμιχαήλ (cajon-τουμπερλέκι-φωνή),Πέτρος Ράπτης (μπουζούκι-φωνή), Γιάννης Συμεωνίδης (κιθάρα-φωνή ), Ελίνα Μαρκοπούλου(πλήκτρα-φωνή).

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

19:30
Παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Ζωγραφίζουμε με όσπρια και δημητριακά. Μικροί σεφ - καλλιτέχνες σε δράση (φρουτομαγειρέματα και όχι μόνο)!! Χορηγός της ημέρας ξυλόφουρνος Μυστράκης.
19:30
Odd Ensemble
μουσικό σχήμα με τους Σπύρο Ραπτάκη, τσέλο και Βαγγέλη Παπαδάκη, κλαρινέτο.
20:00
Βιωματική εμπειρία επαγγελματικής εστίασης με χρήση βιολογικών προϊόντων. «Αυλή», «Πρίμα Πλώρα» και «Γλωσσίτσες»: 3 πιστοποιημένα εστιατόρια από την BIO Hellas προτείνουν συνταγές με βιολογικά προϊόντα. Την εκδήλωση υποστηρίζει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.
21:00
Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό σύλλογο Ντελίνα και τον Στρατή Γουνάκη με το συγκρότημά του.
21:30
Συναυλία με τους C-REAL
Οι C-Real ταξιδεύουν στο Ρέθυμνο παρέα με τη νέα και ταλαντούχα Salina, υπόσχονται μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά για το κλείσιμο της 2ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής. Συμμετέχουν επίσης ο Τάκης Δαμασχής και ο Δημήτρης Χωριανόπουλος.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες