churchfield.jpg
 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 24/11/2008
25/11/2008

Πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2008 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Γιάννη Παπατζανή, Β Αντιπροέδρου του, ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια σε ηλικία μόλις 37 ετών, ενώ καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του, η θέση του παρέμεινε κενή, στολισμένη με μια ανθοδέσμη τριαντάφυλλα.

Στη συνεδρίαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων:

1.- Εξέλεξε το μέλος του Ευάγγελο Μανιουδάκη στο αξίωμα του Β Αντιπροέδρου της Διοικητικής του Επιτροπής.

2.- Εξέλεξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση επιτροπών του Τμήματος Εμπορίου της Ν. Α. Ρεθύμνης, ως εξής:
α) Επιτροπή προμηθειών: α) Εμμανουήλ Κλάδος, ως τακτικός, β) Ιωάννης Δαφνομήλης, ως αναπληρωματικός.
β) Επιτροπή αξιολόγησης ενστάσεων διαγωνισμών: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Εμμανουήλ Τζανακάκης, ως αναπληρωματικός.

3.- Εξέλεξε το μέλος του Θεμιστοκλή Χαμογεωργάκη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που θα διοικεί και θα διαχειρίζεται το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου, μετά την έκδοση της διαπιστωτικής απόφασης έναρξης λειτουργίας του από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

4.- Ανασυγκρότησε τη Συντακτική Επιτροπή έκδοσης του περιοδικού του Επιμελητηρίου με τον ορισμό ως Πρόεδρό της τον Νικόλαο Νίνο, Α Αντιπρόεδρό του και νέο μέλος της τον Παναγιώτη Γκαλονομάκη, Οικονομικό του Επόπτη.

5.- Ανασυγκρότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με την εκλογή του Παναγιώτη Γκαλονομάκη, Οικονομικού του Επόπτη, στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της εταιρείας.

6.- Όρισε τους εκπροσώπους του για την ανασυγκρότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Ν. Ρεθύμνης, ως εξής:
α) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως τακτικός, β) Δημήτριος Προβιάς, ως αναπληρωματικός.

7.- Όρισε τον δεύτερο εκπρόσωπό του στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) ως εξής: α) Εμμανουήλ Περάκης, ως τακτικός, β) Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, ως αναπληρωματικός.

8.- Όρισε τον δεύτερο εκπρόσωπό του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (Κ.Ε.Ε.) ως εξής: α) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως τακτικός, β) Δημήτριος Προβιάς, ως αναπληρωματικός.

9.- Όρισε νέο εκπρόσωπό του στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου Κρητικής Λαϊκής Τέχνης το μέλος του Κων/νο Βουρλάκη.

10- Όρισε τον δεύτερο εκπρόσωπό του στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως αναπληρωματικός.

11.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα έξοδα τουριστικής προβολής του Νομού μας έτους 2008 με 30.000,00 Ευρώ, ποσό που έχει προσδιοριστεί, ως συμμετοχή του Επιμελητηρίου, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ν. Ρεθύμνης.

12.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου κατά το ένα τρίτο στα έξοδα εκπόνησης μελέτης για τα αναγκαία άμεσα μέτρα άρσης της ετοιμορροπίας και αποκατάστασης της βιομηχανικής καμινάδας της Αγίας Φωτεινής, ενός σημαντικού κομματιού της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης μας που η κατασκευή του ανάγεται στη δεκαετία του 1930.
Μετά την εκπόνησης της μελέτης αυτής και ανάλογα με το ύψος των απαιτουμένων εξόδων στερέωσης και ανάδειξης του μνημείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου θα εξετάσει τη δυνατότητα και το ποσό του συμμετοχής του σε αυτά.

13.- Ενέκρινε την εξ ολοκλήρου καταβολή των εξόδων ανάδειξης του πηγαδιού στη Μεγάλη Πόρτα, ενός βενετσιάνικου μνημείου, που ανέρχονται στο ποσό των 7.000,00 ευρώ.

14.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες Ρεθύμνης (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) με το ποσό των 5.000,00 ευρώ για την κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρίες σε χώρο του Δημοτικού Κήπου της πόλης μας εις μνήμη του αποθανόντος Γιάννη Χ. Παπατζανή, πρώην Β Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου μας.

15.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου με το ποσό των 6.000,00 Ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα εκπόνησης και έκδοσης μελέτης με θέμα: «Οι μετανάστες ως καταναλωτές και ως εργαζόμενοι».

16.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης με το ποσό των 3.000,00 ευρώ για τη συνέχιση της προσπάθειάς του για την προβολή της παράδοσης της Κρήτης και την προώθηση των προϊόντων της στις αγορές του εξωτερικού.

17.- Ενέκρινε την επιχορήγηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας με το ποσό των 600,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα εντύπων παρουσίασης της ιστοσελίδας της.

18.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου με το ποσό των 1.500,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα προμήθειας ενός φορητού υπολογιστή και ενός προτζέκτορα για τις ανάγκες παρουσίασης της έκθεσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας.

19.- Ενέκρινε τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την προσεχή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ως εξής:
α) Στην πόλη του Ρεθύμνου, στο Σπήλι και στο Ατσιπόπουλο, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, με κόστος εκδηλώσεων 13.000,00 ευρώ.
β) Στο Πέραμα, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Περάματος, με κόστος εκδηλώσεων 3.000,00 ευρώ.
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος, μιας εορταστικής ατμόσφαιρας που θα κάνει ελκυστικό τον περίπατο στις βιτρίνες των καταστημάτων και θα τονώσει την αγορά, σε μια περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης.

20.- Ενέκρινε την ανάγκη διερεύνησης, θωράκισης και προστασίας της Ρεθεμνιώτικης αγοράς, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, όσον αφορά στην εγκατάσταση των κινέζικων καταστημάτων που ξεφυτρώνουν καθημερινά και προξενούν σημαντικό πλήγμα, κυρίως στον κλάδους ένδυσης και υπόδησης, στην αγορά του Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, κρίνεται αναγκαίο να διερευνηθεί αν οι Κινέζοι επιχειρηματίες που λειτουργούν τα υπάρχοντα ήδη καταστήματα διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας και, επίσης, να ζητηθεί από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στο εξής να εφαρμόζουν πιστά την κείμενη νομοθεσία, βάσει της οποίας χορηγούνται οι άδειες αυτές, για την προστασία των επιχειρήσεων του Νομού μας και της τοπικής, γενικά, επιχειρηματικότητας.

21.- Τέλος, τα αιρετά μέλη του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέλεξαν μεταξύ αυτών τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος ως εξής:
α) Χαμογεωργάκης Θεμιστοκλής, Πρόεδρος, β) Κλάδος Ζαχαρίας, Αναπληρωτής Πρόεδρος.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες