reth_fortezza.jpg
 

 

 

 

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΒΙΟΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΤΩΝ
05/03/08

Περίληψη
---------------------------
Μια Ισπάνική ερευνητική ομάδα έχει αναπτύξει έναν νέο αμπερομετρικό βιοαισθητήρα για την ανίχνευση των φαινολικών ενώσεων στην μπύρα. Τα κύρια πλεονεκτήματα της εφεύρεσης είναι η υψηλή επιλεκτικότητα, το χαμηλό κόστος, η υψηλή ευαισθησία, η σταθερότητα, και η βιοσυμβατότητά της. Η ερευνητική ομάδα ψάχνει για συμφωνητικό άδειας ή μια τεχνική συνεργασίας.

Περιγραφή
---------------------------
Μια Ανδαλουσιανή ερευνητική ομάδα έχει αναπτύξει επιτυχώς έναν νέο βιοαισθητήρα βασισμένο στην ακινητοποίηση του ενζύμου phenoloxidase laccase. Αυτός ο βιοαισθητήρας χρησιμοποιεί ως ηλεκτροχημικό μετατροπέα ένα νέο γραφίτη, βασισμένο σε ηλεκτρόδιο κολλοειδούς χρησιμοποιώντας την εφαρμογή των υπέρηχων υψηλής ενέργειας στους προδρόμους των κολλοειδών διαλλυμάτων. Αυτός ο νέος τύπος ηλεκτροδίου έχει αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα.

Η σημασία των φαινολικών ενώσεων στην μπύρα είναι ιδιαίτερη και αφορά δύο κύριους παράγοντες: την ποιότητα και την υγεία.

Οι φαινολικές ενώσεις αποτελούν διάφορες σημαντικές ποιοτικές ιδιότητες της μπύρας, πλήρως κολλοειδής σταθερότητα, δεδομένου ότι είναι αρμόδιες για τη θολερότητα που δημιουργείται από την αλληλεπίδρασή τους με τις πρωτεϊ'νες και για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (χρώμα, άρωμα και γεύση). Τα οφέλη για την υγεία των φαινολικών ενώσεων προκύπτουν από την αντιοξειδωτική δραστηριότητά τους.

Αυτήν την περίοδο, διάφορες μέθοδοι είναι διαθέσιμες για την ανάλυση των πολυφαινολικών ενώσεων βασισμένες στις τεχνικές χωρισμού, όπως η χρωματογραφία ή η τριχοειδής ηλεκτροφόρηση. Αυτές οι μέθοδοι έχουν και μειονεκτήματα, όπως οι μακροχρόνιοι χρόνοι λειτουργίας ή το υψηλό κόστος. Υπάρχει ανάγκη για απλές τεχνικές για την εκτίμηση των πολυφαινόλων για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως είναι σε πραγματικό χρόνο ο έλεγχος των πολυφαινόλων στην αποθήκευση, το χειρισμό ή την επεξεργασία τροφίμων.
Στην ποιότητα τροφίμων, οι βιοαισθητήρες έχουν επιβεβαιώσει ήδη την πιθανή χρησιμότητά τους ως εργαλεία για την ανίχνευση διάφορων ενδιαφέροντων τύπων ενώσεων, ειδικά στον προσδιορισμό των φαινολικών ενώσεων.

Η ερευνητική ομάδα έχει αναπτύξει έναν νέο τύπο γραφίτη βασισμένου σε ηλεκτρόδιο κολλοειδούς διαλλύματος, το οποίο λαμβάνεται χρησιμοποιώντας τους υπερήχους υψηλής ενέργειας. Επιπλέον, η ολοκλήρωση των ενζύμων στην επιφάνεια του νέου από γραφίτη βασισμένου ηλεκτροδίου κολλοειδούς διαλλύματος έχει πραγματοποιηθεί.
Ο προκύπτων ενζυμικός βιοαισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό των πολυφαινόλων στα δείγματα των μπυρών και επιτρέπει το συνεχή έλεγχο των πολυφαινόλων σε αυτήν την μήτρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής και αποθήκευσης, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, επειδή αυτές οι ενώσεις υπαγορεύουν τη φυσική και κολλοειδή σταθερότητα της μπύρας σε αυτά τα στάδια.

Καινοτόμες πτυχές:
* Υψηλή ευαισθησία, σταθερότητα και βιοσυμβατότητα όταν χρησιμοποιείται ως ηλεκτροχημικός μετατροπέας.
* Υψηλή συμβατότητα μεταξύ της ανόργανης υποστήριξης και των ακινητοποιημένων βιοχημικών ειδών.
* Το ηλεκτρόδιο παρουσιάζει καλό σχετικό πόρο, χημική αδράνεια, απλότητα της προετοιμασίας, αμελητέα διόγκωση στις λύσεις και χαμηλή θερμοκρασία της ενθυλάκωσης
* Αυτά τα ηλεκτρόδια παρουσιάζουν πολύ ευνοϊκές ηλεκτρο-αναλυτικές ιδιότητες για τη χρήση τους ως αμπερομετρικοί αισθητήρες.
* Χαμηλός χρόνος λειτουργίας.
* Χαμηλό κόστος.


Περισσότερες Πληροφορίες

Π.Ιγνατιάδης
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Τηλ : 2810 391954

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 



powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες