bluehatch.jpg
 

 

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “IOOC ΚΟΤΙΝΟS”
16/2/2016

Η Επιστημονική, μη κερδοσκοπική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», διοργανώνει τον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “IOOC KOTINOS 2016”, σε συνεργασία και με την υποστήριξη θεσμικών φορέων του ελαιοκομικού τομέα. Η προθεσμία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό λήγει στις 26/2/2016, το δε κόστος ανέρχεται στα 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ανά εμπορική ονομασία (σύνολο 123 ευρώ).


Στόχος της ΦΙΛΑΙΟΣ από τον Δεκέμβριο 2014 που αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση του φετινού διαγωνισμού KOTINOS, ήταν να διασφαλισθούν όλα εκείνα τα εχέγγυα και οι προϋποθέσεις που θα αναδείκνυαν τον συγκεκριμένο θεσμό σε κορυφαίο διεθνές γεγονός για την χώρα μας.


Είναι προφανές ότι στο πλαίσιο αυτό κρίσιμο ρόλο και αξία έχει η σύνθεση της Επιτροπής Οργανοληπτικής Αξιολόγησης των δειγμάτων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την σύνθεση της εν λόγω Επιτροπής η οποία, όπως θα διαπιστώσετε, απαρτίζεται από καταξιωμένους και έμπειρους δοκιμαστές, μέλη οργανοληπτικών ομάδων Δημόσιων Φορέων και Πανεπιστημιακών ή Ερευνητικών Ιδρυμάτων, με πολυετή συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου και συγκεκριμένα:
- Έφη Χριστοπούλου και Μαρία Λαζαράκη, επικεφαλείς της Επιτροπής, χημικοί και γευσιγνώστριες από το 1982, δεδομένου ότι ως στελέχη των Χημικών Εργαστήριων του πρώην ΥΠΑΝ συμμετείχαν στην ανάπτυξη και την καθιέρωση της οργανοληπτικής μεθόδου. Είναι αναγνωρισμένες εκπαιδεύτριες στην οργανοληπτική αξιολόγηση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε.), με πολυετή εμπειρία ως κριτές σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και από το 2012, panel supervisors της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. και διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΕΣΒΙΤΕ με έδρα την Αθήνα.
- Juan Ramón Izquierdo: Χημικός, panel supervisor (επί δεκαετίες) της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας με έδρα την Μαδρίτη και πολυετή εμπειρία ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
- Dieter Oberg: Panel supervisor της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας με έδρα το Μόναχο - Γερμανία και πολυετή εμπειρία ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
- Ana Helena Alegre: Χημικός, μέλος της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Πορτογαλίας με έδρα την Λισαβώνα και εμπειρία ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
- Αλίκη Γαλή: Χημικός, panel supervisor της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΥΠΑΝ με έδρα την Αθήνα και εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
- Βασίλης Καμβύσης: Χημικός, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΧΕ) του ΣΕΒΙΤΕΛ, με πολυετή εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
- Ελένη Μπαρμποπούλου: Γεωπόνος, panel supervisor της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με έδρα τα Χανιά και εμπειρία ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
- Ελευθερία Γερμανάκη: Τεχνολόγος Γεωπόνος, panel supervisor της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας της ΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ με έδρα το Ρέθυμνο και εμπειρία ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
- Ζαχαρένια Σιγανού: Χημικός μηχανικός, panel supervisor της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας της ΑΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ με έδρα την Νεάπολη Λασιθίου και εμπειρία ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
- Ευστρατία Κουζούμη: Περιβαλλοντολόγος, panel supervisor της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με έδρα την Μυτιλήνη.
- Ιωάννης Πούλος: Χημικός, μέλος της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΥΠΑΝ με έδρα την Αθήνα και εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς.


Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό θα πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, Ξενοφώντος 15 Α/ 4ος όροφος, 105 57 Αθήνα, τηλ. 2103238856, e-mail info@filaios.org έως τις 26/2/2016, τα παρακάτω:


1. Αίτηση Συμμετοχής,
2. Για κάθε εμπορική ονομασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό τέσσερεις (4) φιάλες σφραγισμένου, επώνυμου τυποποιημένου προϊόντος σε συσκευασίες των 500 ή 750 ml ή 1 λίτρου.
3. Για κάθε εμπορική ονομασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό, Πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης από διαπιστευμένο, σύμφωνα με το ISO 17025, Εργαστήριο, για την περιεκτικότητα του προϊόντος σε ελεύθερα λιπαρά οξέα, αριθμό υπεροξειδίων και τις ειδικές απορροφήσεις (K232 nm, K270 nm, & ΔK).
4. Προαιρετικά, εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, Έντυπο Τεχνικών Πληροφοριών πλήρως και ορθά συμπληρωμένο για κάθε εμπορική ονομασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό.
5. Αντίγραφο του παραστατικού πληρωμής του κόστους συμμετοχής στο Διαγωνισμό, που ανέρχεται στα 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ανά δείγμα - κωδικό (σύνολο 123 ευρώ)


Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο τηλ. 2103238856, στο mail info@filaios.org και κατεβάστε τον πλήρη Κανονισμό του Διαγωνισμού από το www.filaios.org

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες