reth_fortezza.jpg
 

 

 

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΙΟΝΤΩΝ
4/3/2014

Τρίτο Παγκρήτιο Forum

προώθησης των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία

και στα Δίκτυα Διανομής

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

09:00 π.μ – 20:00 μ.μ

 

Νέες συναντήσεις ξενοδόχων και παραγωγών της Κρήτης για την προώθηση Ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής του νησιού  διοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια Κρήτης σε συνεργασία με τις  Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και τη στήριξη  της  Περιφέρειας Κρήτης.

Το «Τρίτο  Παγκρήτιο Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και δίκτυα διανομής»  θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου και θα διαρκέσει από τις 09:00 μέχρι τις 20:00.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές του Forum δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υψηλή διατροφική αξία των Κρητικών προϊόντων, χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν  ν’ αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

«Το Foroum είναι μια συντονισμένη  προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα, διαθέτοντας στην εσωτερική αγορά τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα, τα οποία ταυτόχρονα γίνονται γνωστά σε όλο τον κόσμο μέσω των επισκεπτών του νησιού» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισημαίνοντας ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών για να επιτευχθούν συνεργασίες συμφέρουσες και για τις δύο πλευρές.»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε ότι «Είναι σημαντικό να διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα των Κρητικών Προϊόντων, δεδομένου ότι πολλοί επισκέπτες αναζητούν αυτήν την αυθεντικότητα, η οποία διαφοροποιεί μια ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης από κάποια που βρίσκεται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και τελικά  γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της τοπικής παραγωγής.»

Στους δύο κινητήριους μοχλούς της τοπικής οικονομίας, τον Τουρισμό και τον αγροτικό τομέα αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κα. Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη  τονίζοντας ότι απαιτείται  συνεργασία και αλληλοστήριξη για να καταστούν πελάτες των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη. «Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι στη διαδικασία αυτή δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές, αλλά να τονίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υψηλή διατροφική αξία  των προϊόντων της Κρήτης» υπογράμμισε η κ. Βρέντζου.

Μεγαλύτερη ποικιλία και επάρκεια Κρητικών προϊόντων σε προσιτές τιμές για όλη την τουριστική περίοδο ζήτησε ο κ. Νίκος Φουντουλάκης, εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Κρήτης, ενώ ο εκπρόσωπος του Τμήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.  Ανέστης Βασιλειάδης  τόνισε ότι η  όποια διαφορά στις τιμές  οφείλεται στην απαράμιλλη και ασύγκριτη ποιότητα των Κρητικών προϊόντων σε σχέση με αυτά που εισάγονται από άλλες χώρες, η οποία πρέπει να τονιστεί στους  ξένους επισκέπτες.»

Η άκρως επιτυχημένη πρωτοβουλία του Παγκρήτιου Foroum ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια από το Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συναντήσεις και σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το Forum αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική οικονομία και έχει αποκτήσει Παγκρήτιο χαρακτήρα, καθώς διοργανώνεται τώρα από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Η συμμετοχή στο Forum είναι ΔΩΡΕΑΝ για κάθε ενδιαφερόμενο, αρκεί να προηγηθεί αίτηση προς το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οι συναντήσεις παραγωγών Κρητικών προϊόντων και υπεύθυνων αγορών ξενοδοχείων και δικτύων διανομής θα πραγματοποιηθούν σε προκαθορισμένα ραντεβού,  για το λόγο αυτό  οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που διατίθεται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9)  και ηλεκτρονικά στο www.ebeh.gr

Το Forum θα πραγματοποιηθεί φέτος παράλληλα με την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν  και  οι παραγωγοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Forum. Στην περίπτωση αυτή τα Επιμελητήρια της Κρήτης  θα επιχορηγήσουν μέρος της συμμετοχής τους στην Έκθεση.

Επίσης κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί πλειάδα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.

 

Το Τρίτο  Παγκρήτιο Forum στηρίζουν μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι φορείς:

           ΓΕΩΤ.Ε.Ε - Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης,

           Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων,

           Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης,

           Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης,

           Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου,

           Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

Στόχος των Επιμελητηρίων της Κρήτης, είναι η συνεργασία πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ώστε τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν και ν’ αναδειχθούν στην κουζίνα των  Κρητικών ξενοδοχείων και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, αποτελώντας τους πρεσβευτές της Κρητικής διατροφής  στο εξωτερικό, μέσω των  φιλοξενούμενων τουριστών. Επίσης στόχος είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των Κρητικών προϊόντων – τόσο των αγροτικών προϊόντων όσο και των βιομηχανικών - για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Foroum  μέχρι την Παρασκευή στις 14 Μαρτίου επικοινωνώντας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη κ. Λένα Στεφανουδάκη, 2810 247034, stefanoudaki@ebeh.gr.

 

 

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες