reth_limani_old3.jpg
 

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
19/10/2012


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του επιχειρηματικού κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 18ης Οκτωβρίου 2012 κατά των μέτρων του μνημονίου και της Τρόικας, ο Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ρεθύμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου και ο Σύνδεσμος Αργυροχρυσοχόων Ρεθύμνου, με ανακοινώσεις τους, κάλεσαν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να κλείσουν τα καταστήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Τα μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων προσυγκεντρώθηκαν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου και στη συνέχεια μετέβησαν στην πορεία. Το κοινό ψήφισμα τους αναφέρει:

 

«Σήμερα Πέμπτη 18/10/12 οι επαγγελματίες και οι έμποροι τουΡεθύμνου κλείσαμε τις επιχειρήσεις μας κατεβάσαμε ρολά και κατεβήκαμε στους δρόμους, διεκδικώντας επιβίωση.

 

Η δραστική μείωση των εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης μας καταστρέφουν και μας οδηγούν στην ανεργία. Τα νέα προτεινόμενα μέτρα της φτωχοποίησης που προτίθεστε να ψηφίσετε για τον ελληνικό λαό δεν μπορούμε να τα αποδεχθούμε. Εργαζόμαστε και εργαστήκαμε μια ολόκληρη ζωή που δυστυχώς την εκτιμάτε σαν ολίγη και προτείνεται να πεθάνουμε εργαζόμενοι και δουλεύοντας ακόμα και τις Κυριακές. Δεν θα επιτρέψουμε να ψηφιστούν νέα μέτρα που θα επιφέρουν θέματα επιβίωσης με αποτέλεσμα τις τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις, μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολογήτου για τους επαγγελματίες και τους εμπόρους και η επιβολή φόρου της κλίμακας με 30-35% από το πρώτο ευρώ.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να ψηφιστούν μέτρα που θα καταργούν ουσιαστικά το κοινωνικό κράτος με ένα πτωχευμένο ΕΟΠΥΥκαι ένα εθνικό σύστημα υγείας υπό κατάρρευση. Πολλές φορές μέχρι σήμερα διαμαρτυρηθήκαμε για μέτρα και ξανά μέτρα.Τώρα όμως έχουμε φτάσει στα όρια τις εξαθλίωσής μας. Απαιτούμε να μεταβιβάσετε στους εταίρους μας και στην τρόικα ότι ο Ελληνικός λαός ΔΕΝΑΝΤΕΧΕΙΑΛΛΑΜΕΤΡΑ και να μην επιμένουν σε αδιέξοδες πολιτικές που γονατίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Επίσης θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η επιβολή νέων φορολογικών μέτρων στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα, θα μας οδηγήσουν στην άρνηση καταβολής πολλών από τις οικονομικές μας υποχρεώσεις κάτι που ήδη είναι σε εξέλιξη λόγω της ανεξέλεγκτης κρίσης και θα είναι και το επόμενο μέτρο πίεσης μας. Κάποτε θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά τη φωνή των μικρομεσαίων και να αντιδράσετε γιατί αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς».

 

Η πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, αφού συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περισσότερα από 1200 άτομα. Προπορεύονταν οι ιδιοκτήτες ταξί και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων με τα οχήματα τους και κατέληξαν όλοι μαζί στην πλατεία της Σοχώρας, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή και της επέδωσαν τα ψηφίσματα.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες