reth_faros.jpg
 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
04/08/2011

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2011 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενόψει των εκλογών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, εισηγήθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τον ορισμό των αντιπροσώπων των τμημάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, ως εξής: α) Τμήμα Εμπορικό έξι (6) έδρες, β) Τμήμα Υπηρεσιών πέντε (5) έδρες, γ) Τμήμα Μεταποιητικό έξι (6) έδρες, δ) Τμήμα Τουριστικό τέσσερις (4) έδρες.

2.- Ενέκρινε τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Ελληνορωσσικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τον από κοινού συντονισμό, σχεδιασμό, τη συνεργασία και την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων με σκοπό την προώθηση των Ρεθεμνιώτικων προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η συνεργασία μπορεί να υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εκθέσεων, συμμετοχών σε εκθέσεις, συνεδρίων, ενημερωτικών εκδηλώσεων κλπ.

3.- Ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για την κατάθεση πρότασης σε κοινοτικό πρόγραμμα με αντικείμενα: α) την αυτοματοποίηση της εγγραφής των νέων επιχειρήσεων που συστήνονται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Επιμελητήρια και Συμβολαιογράφους) στο Επιμελητήριο, β) την εξαγωγή συμπληρωματικών δεδομένων για μετάπτωση στο Γ.Ε.ΜΗ., την εξασφάλιση της υποστήριξης των χρηστών και της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στην χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, γ) τη βελτίωση της λειτουργικότητας του Πληροφοριακού Συστήματος της Υπηρεσίας Μιας Στάσης.

4.-Ενέκρινε τον ορισμό εκπροσώπων του για τη συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Κρήτης, ως εξής: α) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως τακτικός, β) Δημήτριος Προβιάς, ως αναπληρωματικός.

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση της Ένωσης Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 2.000,00 ευρώ (δυο χιλιάδες) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης του Παγκρητίου Συνεδρίου φροντιστών που πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2011 στο Ρέθυμνο.

6.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου επαγγελματιών εστιατορίων, καφενείων, ζαχαροπλαστείων, μπαρ και συναφών επαγγελμάτων Αγίας Γαλήνης με το ποσό των 2.500,00 ευρώ (δυο χιλιάδες πεντακόσια) για συμμετοχή στα έξοδα προβολής και διαφήμισης της Αγίας Γαλήνης ως τουριστικός προορισμός.

7.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου με το ποσό των 1.000,00 ευρώ (χίλια) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης έκθεσης Τροχαίας με φωτογραφικό υλικό που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο στις 3 - 8/10/2011 με στόχο τη δημιουργία οδικής συμπεριφοράς για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

8.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου με το ποσό των 1.500,00 ευρώ (χίλια πεντακόσια), για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωση της φετινής Παγκρήτιας Γιορτής Κίτρου που πραγματοποιήθηκε στις 21 - 26/8/2011, εκδήλωσης που προβάλει και προωθεί το κίτρο, εξαγώγιμο προϊόν που έχει συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Τελειώνοντας, μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργ. Γιακουμάκης, ενόψει των προσεχών εκλογών πρότεινε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την κατάρτιση ενός ενιαίου, κοινού ψηφοδελτίου, στο οποίο θα δώσουν το παρόν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. «Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, χρειάζονται ένα ισχυρό, αποφασιστικό και συσπειρωμένο Επιμελητήριο να παλέψει γι αυτές, να διεκδικήσει λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες