reth_limani.jpg
 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ 2011
17/05/2011

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2011 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενέκρινε τον απολογισμό του Επιμελητηρίου χρήσης 2010.

2.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε εταιρική συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου ΣΥΝΕΡΓΩ στα πλαίσια του Ε. Π. Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος». Πρόκειται για έργο που υποβλήθηκε από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).
Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.035.270,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός των έργου που θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ανέρχεται στο ποσό των 105.000,00 ευρώ.
Το έργο θα υλοποιηθεί κατά την επόμενη διετία κι έχει σαν βασικό στόχο την ανάδειξη της Κρήτης και της Κύπρου ως πόλων αειφόρου ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων των δύο περιοχών.

3.- Διατύπωσε τις θέσεις και προτάσεις του επί της μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού λιμενολεκάνης Ρεθύμνου και των χερσαίων αυτής χώρων που έχει εκπονηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης, ως εξής:
Σε γενικές γραμμές συμφωνεί με το περιεχόμενο της εκπονηθείσας μελέτης, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις όσον αφορά στο μέγεθος και το ύψος των προτεινόμενων κτιρίων. Συγχρόνως, θεωρεί απαραίτητη την περαιτέρω μελέτη του θέματος συνύπαρξης, στον ίδιο χώρο, εμπορικού και τουριστικού λιμένα.

4.- Ενέκρινε την παροχή στήριξης, βοήθειας και αιγίδας του Επιμελητηρίου στην επιχείρηση ΠΡΟΒΟΛΗexpo για τη διοργάνωση της 8ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΡΕΘΥΜΝΟ 2011» που θα πραγματοποιηθεί στη μαρίνα Ρεθύμνου στο διάστημα από 18 μέχρι 26 Ιουνίου 2011.
Εξουσιοδότησε τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου για τον καθορισμό ποσού επιχορήγησης εξόδων συμμετοχής μελών του στην έκθεση.
Για την καλύτερη διοργάνωση της έκθεσης συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του: α) Ευάγγελο Μανιουδάκη, ως Πρόεδρο, β) Δημήτριο Προβιά και γ) Μαρία - Ελένη Αγγελιδάκη.

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση, βάσει κοινής απόφασης των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, μέρους του κόστους συμμετοχής μελών του στην 11ης έκθεση Τροφίμων Ποτών που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 8 - 11 Απριλίου 2011, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

6.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Εργασίας Ν. Ρεθύμνης, ως εξής: α) Παναγ. Γκαλονομάκης, ως τακτικός, β) Όθωνας Χριστουλάκης, ως αναπληρωματικός.

7.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για συγκρότηση των επιτροπών προμηθειών Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π. Ε. Ρεθύμνης, ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Δράκος Κιαγιάς, ως αναπληρωματικός.

8.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για την ανασυγκρότηση των Επιτροπών Προμηθειών Πανεπιστημίου Κρήτης, ως εξής: α) Νικόλαος Σταυριδάκης, ως τακτικός, β) Όθωνας Χριστουλάκης, ως αναπληρωματικός.

9.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών Καταναλωτών Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Μιχαήλ Μαρκουλιδάκης, ως αναπληρωματικός.

10.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης, ως τακτικός, β) Κων/νος Βουρλάκης, ως αναπληρωματικός.

11.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Στυλιανός Γαβαλάς, ως τακτικός, β) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως αναπληρωματικός.

12.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Υπαιθρίου στασίμου Εμπορίου Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως τακτικός, β) Στυλιανός Γαβαλάς, ως αναπληρωματικός.

13.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Υπαιθρίου πλανοδίου Εμπορίου Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως τακτικός, β) Στυλιανός Γαβαλάς, ως αναπληρωματικός.

14.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής γνωμοδότησης υπαιθρίου - στασίμου εμπορίου Δήμου Αγ. Βασιλείου, ως εξής: α) Παναγιώτης Γκαλονομάκης, ως τακτικός, β) Βασίλειος Μαβίδης, ως αναπληρωματικός.

15.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ΑΓΑΠΗ με το ποσό των 1.000,00 ευρώ εις μνήμη του πρόσφατα αποβιώσαντος Μιχαήλ Γκαλονομάκη, πατέρα του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου.

16.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Οχημάτων Ρεθύμνης με το ποσό των 3.000,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα αγοράς εξοπλισμού γραφείου του.

17.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης Δ. Ρεθύμνου με το ποσό των 1.600,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα αγοράς μηχανολογικού του εξοπλισμού.

18.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρεθύμνου (Τένις) με το ποσό των 1.000,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης Διεθνούς Τουρνουά Τένις Γυναικών στην πόλη μας, στο διάστημα 13 - 22 Μαΐου 2011.

19.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με το ποσό των 5.000,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα συνέχισης των ανασκαφών στην Αρχαία Ελεύθερνα για τις ανάγκες προβολής του κρητικού πολιτισμού, αλλά και οικονομικής και τουριστικής αξιοποίησής τους.

20.- Συζήτησε την πορεία του Ναυτιλιακού Συνεταιρισμού «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.» και επιφυλάχθηκε στη λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίασή του.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες