churchfield.jpg
 

 

 

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
25/02/2011

Το Επιμελητήριό μας στηρίζει το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

Ενενήντα προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση , τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς , Ιατρικούς, Τεχνικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια , τον Επιστημονικό , Καλλιτεχνικό κόσμο και τον Τύπο μαζί με Προέδρους ανωτάτων και ανωτέρων Συνδικαλιστικών Οργάνων των Εργαζομένων, Προέδρους Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων , Συλλόγους της Αγοράς κλπ πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν στην Αθήνα το ¨ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε¨ και με ¨Προσκλητήριο¨, να καλέσουν όλους τους Έλληνες να μετάσχουν στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία , να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηριχθούν ο εσωτερικός τουρισμός , οι αγρότες, μας, οι Έλληνες Παραγωγοί , η ελληνική οικονομία.

Σήμερα ζούμε κάτω από τα σκληρά μέτρα που μας επιβλήθηκαν τα οποία και ανέτρεψαν τον τρόπο της ζωής μας. Μέτρα που πλήττουν και γίνονται περισσότερο αισθητά από τους οικονομικά αδύνατους, τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα τους άνεργους, ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει. Και ο χρόνος δοκιμασίας μας φαίνεται θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να επιδιώξουμε να τελειώσουν το γρηγορότερο και οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο, να μη πάνε χαμένες. Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαία η ενεργή συμπαράσταση όλων μας. Δεν αρκεί να αξιώνουμε από την Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη διαφθορά, να σταματήσει η σπατάλη του Δημοσίου χρήματος. Πρέπει και εμείς, οι Πολίτες, να σκεφθούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Και μπορούμε.
Μπορούμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, να μειώσουμε την ανεργία. Μπορούμε να μειώσουμε το κλείσιμο καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό μας, τους παραγωγούς μας και να συμβάλουμε στην ευνοϊκή πορεία του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών.

Για να το πετύχουμε χρειάζεται να αλλάξουμε μερικές συνήθειες μας, να κάνουμε πράξη το σύνθημα ντύνομαι ελληνικά
τρώω ελληνικά
κάνω τουρισμό ελληνικά
γιατί έτσι στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και τελικά τις θέσεις εργασίας

Οι Έλληνες τεχνίτες, σχεδιαστές και εργαζόμενοι φτιάχνουν ωραία, κομψά και καλής ποιότητας ρούχα , παπούτσια και λοιπά είδη.
Ας αλλάξουμε τις συνήθειές μας αγοράζοντας τα δικά μας προϊόντα. Ας ξεχάσουμε τις ξένες μάρκες τις οποίες και ακριβοπληρώνουμε. Ας απαλλαγούμε από τη ματαιοδοξία να φοράμε ρούχα, παπούτσια κλπ. με ξένες ακριβές ονομασίες.
Έτσι θα δώσουμε δουλειά στις ελληνικές βιοτεχνίες και στους εργαζόμενους. Θα συμβάλουμε να μην κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα, να μην απολυθούν υπάλληλοι, εργάτες και τεχνίτες που εργάζονται σε αυτά.
Η ελληνική διατροφή φημίζεται διεθνώς ως η πιο υγιεινή.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να τρώμε εισαγόμενα προϊόντα.
Με την ελληνική διατροφή τρώμε υγιεινότερα και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό και τον αγρότη, το ελληνικό εμπόριο.
Η Ελλάδα εντάσσεται στις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές χώρες.
Έχουμε τα ομορφότερα νησιά με καθαρό ουρανό, με ήλιο, με τις καλύτερες θάλασσες.
Έχουμε βουνά με πλούσια δάση και δρυμούς, με ξακουστά φαράγγια, με ποικιλία βλάστησης, με πουλιά και ζώα.
Έχουμε χειμερινό τουρισμό με χιονοδρομικά κέντρα, με γραφικά ορεινά χωριά.
Έχουμε λιμνοθάλασσες, βάλτους, ξακουστά σπήλαια.
Έχουμε αμέτρητα μνημεία της αρχαιότητας, μνημεία του μεσαίωνα με κάστρα, πύργους και παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία της νεότερης Ελλάδας, μνημεία θρησκευτικά και εκκλησίες.
Έχουμε το καλύτερο κλίμα, που όλοι το ζηλεύουν, και εμείς, οι Έλληνες, διαθέτουμε την ευθυμία, το γέλιο, τη διασκέδαση και την ελληνική φιλοξενία.
Γιατί να αναζητήσουμε την τουριστική μας αναψυχή σε ξένες χώρες;

Καλούμε
όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συμβάλουν ενεργά στις προσπάθειες για να βγούμε από το οικονομικό τούνελ, να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι συμφέρον μας, είναι καθήκον μας. Να μη ξεχνάμε ότι στις δημοκρατίες υπεύθυνες δεν είναι μόνον οι Κυβερνήσεις, υπεύθυνοι είμαστε και όλοι εμείς, οι Πολίτες, για την επιτυχία στόχων Εθνικών όπως είναι η στήριξη των εργαζόμενων και των αγροτών, η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η στήριξη της βιοτεχνίας και βιομηχανίας μας, η στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας. Όπως τονίζει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η αγάπη προς την Πατρίδα είναι πράξη και συμμετοχή».

Απευθυνόμαστε ταυτόχρονα και στους παραγωγούς, κατασκευαστές, εμπόρους, καταστηματάρχες, μεταφορείς, ξενοδόχους, στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες και σε όλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαμόρφωση των τιμών των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών να συμβάλουν στη μείωσή τους και στην αναβάθμιση της ποιότητάς τους για να είναι πάντοτε ανταγωνιστικά.

Ζητούμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να προβάλλουν σταθερά το σύνθημα:
ντύνομαι ελληνικά
τρώω ελληνικά
κάνω τουρισμό ελληνικά
Καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα και πολίτη να προβάλλει στον κύκλο του, στον τομέα δράσης του το σύνθημά μας και να συνεργαστεί μαζί μας για να συντονίσουμε τον αγώνα μας.

 

ON LINE Σύμβουλος/Επικαιρότητα


 


 

 

 powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες